Recept på scones

Har fått frågan om receptet på de här goda sconesen med vanilj och jordgubbar! De går snabbt att svänga ihop och passar urmärk som tex. frukost när man vill lyxa till det lite




It goes something like this:

8 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 msk bakpulver
1 tsk salt
100g mjukt smör
4 dl filmjölk
1 msk vaniljsocker
3-6 jorgubbar beroende på storlek

1. Ta ut smöret ur kylen så att det hinner mjukna lite

2. Sätt på ungen på 225 grader

3. Skär jordgubbarna i ganska stora bitar

3. Häll mjölet, saltet, bakpulvret och vaniljsockret i en bunke och hacka ihop det till en deg med smöret som du hackat i bitar. Det här kan vara lite knepigt och det behöver inte vara perfekt. Degkrokar underlättar.
Degen ska gå att jobba med så tillsätt lite mer mjöl om den är för kladdig. Men inte mer än absolut nödvändigt, för ju kladdigare degen är, destå godare blir sconesen! Peta in jorgubbarna i degen och jobba den med händerna.

4. Lägg hela degen på en bricka eller direkt på diskbänken och forma den till två stora kakor. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Skär sen två snitt i varje kaka som ett kors så att varje kaka består av fyra mindre bitar som lätt går att bryta loss efter att kakorna legat i ugnen.


Två sånna ska det vara

5. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Låt sedan svalna någon minut. Jag brukar äta dom med smör och sylt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0